+32 (0) 498 81 05 90
WhatsApp

SLV Group industriële steigers zijn een garantie voor efficiëntie voor uw bouwplaats in België!

SLV Group bedrijfssteigers staan ​​synoniem voor zorgvuldig ontwerp, snelheid en veiligheid in constructies voor bruggen, viaducten en gebouwen. Als leider op de steigermarkt in België heeft het bedrijf uitgebreide ervaring in de bouwsector.

Uiteraard heeft deze ervaring geleid tot een lange lijst van nationale en internationale klanten die hun vertrouwen stellen in haar verkoop-, advies- en steigermontage/demontagediensten.

SLV Group levert een full service in het bouwen van alle soorten industriële steigers in België, van traditionele vaste constructie steigers tot metalen steigers en hangende en elektrische steigers voor de belangrijkste werken.

Ontdek nu wat u moet weten over steigers, van de keuze van het product tot de montage en onvermijdelijk ook de demontage!

Welke steiger is het meest geschikt voor uw project in België?

• Vaste steiger

Traditionele vaste steigers komen het meest voor bij het bouwen of onderhouden van lineaire gevels zoals die van huizen, kerken, bruggen of viaducten. De sterke punten zijn de lage aanschafprijs, het transportgemak en de lagere onderhoudskosten. SLV Group in België kan u vaste bouwsteigers leveren voor zelfs de meest complexe bouwwerven.

• Aluminium steiger

Aluminium steigers bestaan ​​uit slechts enkele elementen en zijn daardoor vrij eenvoudig en snel te plaatsen. Ze zijn daarom ontworpen voor snelle werkzaamheden, zoals algemeen onderhoud aan gebouwen of het decoreren en schilderen van gevels van gebouwen. SLV Group hangsteigers worden gebruikt voor aanleg en onderhoud van bouwwerken op hoogte. Ze zijn zeer eenvoudig te installeren, maar tegelijkertijd zeer veilig dankzij de studie van hooggekwalificeerde ingenieurs.

• Elektrische steiger

Elektrische steigers worden in België steeds vaker gebruikt voor het onderhoud van gevels of gebouwen op vrij grote hoogte, de belangrijkste voordelen zijn bruikbaarheid en veiligheid, aangezien ze het mogelijk maken om de gewenste hoogte zeer snel te bereiken en energieverspilling door het personeel en het uit te voeren werk vergemakkelijken. SLV Group elektrische steigers zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en efficiëntie.

Alle verschillende opties voor bouwsteigers die we zojuist hebben gezien, zijn te koop op de website van de SLV Group. Neem contact op met het personeel voor meer informatie of voor professioneel advies, u wordt begeleid door deskundige handen voor uw bouwplaats in België.

Daarnaast biedt SLV Group een breed scala aan andere gespecialiseerde diensten voor de bouwsector in België: waaronder werfliften, goederenliften, steigers, inbraakalarmen en nog veel meer...

Wat is er nodig voor professionele steigers in België?

Voor uw steigermontage in België, Wallonië of Vlaanderen heeft u natuurlijk vooral een geschikt voertuig nodig dat elke stap van het montageproces vergemakkelijkt en een veilige werking mogelijk maakt.

Een operationeel voertuig dat de steigerbouwer kan dragen is zonder meer de kraan. In de meeste gevallen worden kranen gebruikt omdat ze veelzijdig zijn en uitstekend geschikt zijn voor het uitvoeren van vele taken op een bouwplaats.

In veel gevallen is het zelfs mogelijk om te vertrouwen op de functionaliteit van een reiswieg. Een platform is ontworpen om veel werken op hoogte te vereenvoudigen. Hij is dus ook geschikt voor het correct opzetten van bouwsteigers voor uw bouwplaats in België.

Andere aandachtspunten bij het opzetten van steigers

Naast het gebruik van efficiënte middelen voor het hanteren en heffen van steigerdelen voor uw bouwplaats in België, is het ook belangrijk om rekening te houden met andere factoren. Allereerst moet, afhankelijk van de specifieke eisen, de uit te voeren werkzaamheden en de locatie, het type steiger dat moet worden opgebouwd zorgvuldig worden gekozen.

Volgens de veiligheidswet is het de planner, de veiligheidscoördinator en ook de Belgische aannemer die de beste steiger moet kiezen.

Zij blijven verantwoordelijk voor het opzetten van de steiger. Mochten er tijdens de uitvoering van de werkzaamheden ongevallen gebeuren door de steigers, dan zijn zij altijd verantwoordelijk.

Om al deze redenen is het essentieel om uw steiger in België met de grootste zorg op te stellen en alle constructieve berekeningen met zorg uit te voeren. Deze berekeningen moeten betrekking hebben op de fundering, de stabiliteit van de ondergrond, het type steiger en alle gerelateerde elementen.

Daarom, om de montage van steigers eenvoudiger en veiliger te maken, moet u er rekening mee houden dat het praktisch essentieel is om autokranen of hoogwerkers te gebruiken.

De ontmanteling van uw steiger in België

Het plaatsen van steigers in België is, zoals we weten, een zeer delicate operatie om uit te voeren omdat het de veiligheid garandeert van de arbeiders die er lopen en werken.

Maar in tegenstelling tot wat men zou denken, is ook het demonteren van steigers op een bouwplaats van fundamenteel belang. Weten hoe je steigers moet demonteren, betekent precies weten aan welke punten je als eerste moet werken om structurele onevenwichtigheden te voorkomen die ernstige ongelukken zouden veroorzaken voor zowel werknemers als bewoners en voorbijgangers van een straat.

Wanneer werknemers steigers demonteren, bevinden ze zich in de buurt van, boven en onder zware materialen, daarom moeten ze heel voorzichtig zijn dat er absoluut geen structurele instorting plaatsvindt.

Bovendien geldt dat als de werkzaamheden waarvoor de steiger is gebruikt zijn afgerond, deze natuurlijk niet op de bouwplaats kan blijven wachten. Maar het moet zo snel mogelijk worden verwijderd om normaal verkeer in een straat of plein te garanderen. Daarom is het absoluut noodzakelijk om, zodra het werk op hoogte is voltooid, de steiger onmiddellijk te demonteren.

Wilt u weten hoe u steigers op- en afbouwt voor uw bouwplaats in België? SLV Group helpt u graag verder en beantwoordt al uw vragen.

Bovenaan de pagina