+32 (0) 498 81 05 90
WhatsApp

Voor- en nadelen van gebruikte steigermaterialen

Staal voor steigers

Staal is vanwege zijn sterkte en duurzaamheid een veelgebruikt materiaal voor steigers. Stalen steigers worden meestal gemaakt van een warmgewalst staalprofiel voor maximale sterkte. Stalen steigers worden meestal ook voorzien van een verflaag ter bescherming tegen roest.

Voordelen van het gebruik van staal voor steigers:

Weerbestendig: Staal is corrosie- en roestbestendig, waardoor het ideaal is voor gebruik buitenshuis.

Bestand tegen zware belasting: Staal kan zware lasten dragen, waardoor het een ideale keuze is voor zware bouwprojecten.

Duurzaam: Staal is een duurzaam materiaal dat bij goed onderhoud jarenlang meegaat.

Nadelen van het gebruik van staal voor steigers:

Gewicht: Stalen steigers zijn zwaarder dan aluminium of hout, waardoor ze moeilijker te vervoeren en te installeren zijn.

Kosten:Stalen steigers kunnen duurder zijn in aanschaf dan steigers van andere materialen.

Vereist onderhoud: Stalen steigers moeten regelmatig worden geverfd om te beschermen tegen roest, wat tot extra onderhoudskosten kan leiden.

Aluminium voor steigers

Aluminium is ook een veelgebruikt materiaal voor steigers vanwege de sterkte en het lichte gewicht. Aluminium steigers worden meestal gemaakt van een geëxtrudeerd aluminium profiel voor maximale sterkte. Aluminium steigers worden meestal ook voorzien van een verflaag ter bescherming tegen corrosie.

Voordelen van het gebruik van aluminium voor steigers:

Lichtgewicht: Aluminium steigers zijn lichter dan staal of hout, waardoor ze gemakkelijker te vervoeren en op te zetten zijn.

Corrosiebestendig: Aluminium is corrosiebestendig, waardoor het ideaal is voor gebruik buitenshuis.

Duurzaam: Aluminium is een duurzaam materiaal dat bij goed onderhoud jarenlang meegaat.

Nadelen van het gebruik van aluminium voor steigers:

Kosten: Aluminium steigers kunnen duurder zijn in aanschaf dan steigers van andere materialen.

Vereist onderhoud: Aluminium steigers moeten regelmatig worden geverfd om ze te beschermen tegen corrosie, wat extra onderhoudskosten kan veroorzaken.

Hout en andere materialen voor steigers

Hout is een materiaal dat van oudsher wordt gebruikt voor steigers, maar het wordt steeds minder gebruikt vanwege de kwetsbaarheid en de neiging om snel af te breken bij blootstelling aan het weer. Houten steigers zijn meestal gemaakt van houten planken die zijn behandeld om vocht en rot te weerstaan.

Voordelen van het gebruik van steigerhout:

Gebruiksgemak: Houten steigers zijn eenvoudig op te zetten en te gebruiken.

Kosten: Houten steigers kunnen goedkoper in aanschaf zijn dan stalen of aluminium steigers.

Nadelen van het gebruik van steigerhout:

Duurzaamheid: Houten steigers zijn niet zo duurzaam als staal of aluminium en moeten vaker worden vervangen.

Kracht: Houten steigers zijn niet zo sterk als staal of aluminium, ze kunnen doorbuigen of breken onder zware belasting.

Vereist onderhoud: Houten steigers moeten regelmatig worden behandeld om ze te beschermen tegen vocht en rot, wat tot extra onderhoudskosten kan leiden.

Er zijn ook andere materialen zoals plastic, glasvezel, enz. die worden gebruikt voor steigers, maar ze hebben over het algemeen vergelijkbare voor- en nadelen als de hierboven genoemde materialen.

Waarom SLV Group Belgium staal en aluminium gebruikt voor zijn steigers

SLV Group Belgium gebruikt voornamelijk staal en aluminium voor zijn modulaire steigers omwille van zijn sterkte en duurzaamheid. Staal en aluminium zijn stevige materialen die bestand zijn tegen zware lasten, waardoor ze ideaal zijn voor zware bouwprojecten. Bovendien zijn staal en aluminium corrosie- en roestbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Door te kiezen voor SLV Group Belgium voor uw steigerbehoeften, kunt u er zeker van zijn dat u kwaliteitsproducten krijgt die gemaakt zijn van duurzame en betrouwbare materialen.

Bovenaan de pagina